Verslag manche #2 2019/2020 – 3 mei 2019

Zowat hetzelfde verhaal als vorige manche; een meer-dan-gezond aantal leden aanwezig, ondanks ook een aantal afwezigen wegens ziekte, blessure en andere verplichtingen. Eén nieuw lid; Roger, die enkele maanden geleden zijn entree maakte in het darts-milieu van Aalter, en nu zowat overal meespeelt 🙂
Marcel en Bart waren terug van de partij. Kurt kon er niet bij zijn, Natasja was aanwezig maar een blessure belette een deelname, en nieuwkomer van vorige maand Jan V ligt ook in de lappenmand.

23 spelers schreven zich uiteindelijk in om mee te strijden om de dagoverwinning.
Dat betekent 7 voorronde-matchen, en 9 spelers die meteen ‘gratis’ door mochten naar de achtste-finales.

Karien wou zo snel mogelijk spelen omdat ze er van uit ging dat ze toch zou verliezen en dus vlug thuis kon zijn voor andere zaken. Uiteraard ging die ballon niet op :p Ze won haar 1e match tegen niemand minder dan Dirk DS – finalist van vorige maand! Een 2-1 overwinning hier voor Karien – die zo Dirk al uitschakelde – was de eerste verrassing van de avond.
Simoen moest aantreden tegen Sander. Spannender dan verwacht, maar Simoen gooide de dubbels niet op het beslissende moment, en de 2-0 voor Sander – die nochtans ook 2 keer een 10-tal pijlen nodig had om uit te gooien (vooral D1 leek lastig) – kwam er toch.
Op het andere bord ondertussen verrassing nummer twee van de avond; Annelies wist ook haar dubbels niet te vinden, en Bart VO kon een achterstand van meer dan 250 punten toch nog ombuigen in een overwinning, en ging met 2-0 ook met de match lopen toen hij D3 vond wanneer Annelies problemen had met D1. Mooie eerste wedstrijd van Bart zijn seizoen (hij was er vorige maand niet bij).
Bernard en Freddy vochten een intense strijd uit. Er werd een lange match verwacht, maar uiteindelijk ging het nog vrij vlot, ondanks het feit dat er wel 3 legs gespeeld moesten worden. Beide heren speelden meer dan behoorlijk, maar het was Bernard die met 2-1 toch aan het langste eind trok.
De volgende match was er eentje tussen naamgenoten Johan H en Johan DB.
De derde verrassing leek voor de deur te staan wanneer Johan DB bij een 1-1 tussenstand kansen had om de leg (en dus de match) binnen te halen. Hij slaagde er echter niet in om uit te gooien, en Johan H wist ondanks het beetje stress dat duidelijk zichtbaar was toch het spelletje te winnen: 1-2.
Ook Marcel kreeg een handvol kansen om een spelletje te winnen tegen Peter VDB. Enkele van z’n pijlen misten hun doel slechts op schijnbaar een millimeter, maar de juiste dubbels werden niet op tijd gevonden, en het was Peter die aan het langste eind trok; 2-0.
Als laatste match van de voorronde was het nieuwkomer Roger die mocht aantreden tegen Peter VP. Ook hier zagen we een heel spannende match tussen 2 darters op niveau; beide heren gooiden enkele scores van 100 en meer, maar die werden meestal direct gepareerd door hun tegenstander.
1-1 en beiden op uitgooien maakte het extra spannend, maar uiteindelijk was het Peter die doorging naar de volgende ronde. 1-2.

Nog 16 spelers in de running, achtste-finales dus.
Als eerste match werden Evelien en Kevin opgesteld – de enige match waarbij beide spelers nog geen pijl gegooid hadden.
Evelien kon eindelijk haar nieuwe set darts uittesten. Jammer genoeg konden haar nieuwe pijlen haar nog niet voorbij Kevin helpen, die de partij vrij makkelijk met 2-0 binnen haalde.
Volgende match tussen Sven H en Sander. Belangrijke match, want objectief gezien leken de meeste toppers in de onderste tabelhelft te zitten, dus de winnaar van deze match zou sowieso veel kans hebben om een mooi aantal punten te sprokkelen bovenaan de bracket.
De match startte met Sven z’n eerste worpen van de avond (op wat opwarming na), maar hij liet het niet aan z’n hart komen. Hij mocht de leg starten en begon met 140, gevolgd door een ‘normale score’, maar vlak daarna weer een 140. Sander stond er bij en keek er naar. Hij slaagde er niet in om de achterstand die Sven hem in amper 3 beurten gegeven had te overbruggen, en na amper 2 minuten stond de 1-0 al op het bord. Sven had de kans om de leg in 15 pijlen (5 beurten) uit te gooien, maar het werden er uiteindelijk 21 (7 beurten) na enkele gemiste dubbels. Ook in het volgende spelletje een gebrek aan hoge scores bij Sander, maar hij kreeg toch 2 darts naar een dubbel, die hij echter alletwee miste. Sven maakte in z’n volgende worp klinisch af, en liet duidelijk zien on fire te zijn. Een vlotte 2-0 voor hem.
Nieuw lid (sinds vorige maand) Paul mocht aantreden tegen Bart VO. Vorige maand verloor Paul z’n eerste (en dus enige) spelletje van de avond, en hij leek duidelijk van plan dit niet te willen herhalen, en dat gebeurde ook niet. Hij kon vrij vlot de partij met 2-0 winnen.
Paul z’n kameraad Harry mocht meteen hierna aantreden tegen Bernard, die jammer voor hemzelf niet opnieuw kon stunten. Ook hier stond de 2-0 vrij snel op het bord.
In de onderste tabelhelft mocht Didier de debatten openen; hij ontmoette Johan H. Een gelijkopgaande wedstrijd, getuigde ook de 1-1 tussenstand. Didier bewaarde de rust in het derde spelletje, deed het nodige, en slaagde er als eerste in om uit te gooien. Johan H zag z’n avond dus ook vrij vroeg beëindigd. 2-1.
Volgende match; Peter VDB tegen David. David deed z’n best en gooide ook niet slecht, maar Peter leek ontketend en ging als een pletwals tekeer. 2-0 voor Peter.
Nu pas kon Karien (die aanvankelijk vroeg thuis wou zijn) haar 2e match spelen, en het leek er even op dat ze het een late avond wou maken; ze won bijna haar wedstrijd tegen Hans, maar ze kon het uiteindelijk toch net niet afmaken bij een 1-1 tussenstand, en het was Hans die naar de kwartfinales ging. 2-1.
De laatste match van de achtste finales was Manolito tegen Peter VP. Twee spelers die elkaar nog niet echt kenden, maar waarvan de meeste aanwezigen wel al wisten waartoe beiden in staat waren.
Manolito leek het eerste spelletje te gaan winnen, maar wanneer hij per ongeluk een score van 100 gooit als hij maar 102 meer over had kwam hij op dubbel 1 terecht, die net zoals voor enkele anderen eerder op de avond problematisch bleek. Peter kwam terug en maakte af. In het 2e spelletje nam Peter definitief de bovenhand, en kon hij de 2-0 laten noteren. Mooie match, en spannender dan dat de score op zich doet uitschijnen.

Kwartfinales!
Sven H mocht als eerste aantreden tegen kameraad Kevin. Sven leek nog altijd niet afgekoeld te zijn, en Kevin kon niet veel meer doen dan trachten aanklampen. Hij won wel een spelletje, maar kon niet beletten dat Sven er 3 won, en zo de wedstrijd binnenhaalde. 3-1.
Tweede kwartfinale was er eentje tussen vrienden Paul en Harry, die beiden vorige maand bij de club kwamen. Een redelijk gelijkopgaande wedstrijd, maar het was wel Harry die 3 legs op rij wist te winnen, en zo Paul uitschakelde. 3-0.
In de onderste tabelhelft had Peter VDB geen genade met Didier. Didier speelde zeker niet slecht, maar Peter z’n motor lag duidelijk ook nog niet stil, en hij ging verder op het elan van z’n vorige wedstrijd. De 0-3 overwinning voor Peter (VDB) werd genoteerd.
In de laatste kwartfinale zagen we Hans het opnemen tegen Peter VP. Die laatste leek nu ook opgewarmd, en de wedstrijd werd iets minder spannend dan gehoopt. Mooiste momentje was een uitworp van 84 met de bullseye voor Peter (S20-S14-DB). 3-0 winst voor Peter (VP), net als z’n naamgenoot in de andere wedstrijd.

In de eerste halve finale tussen Sven H en Harry bleef Sven verder tonen wat hij al de hele avond aan het doen was. Enkele hoge scores werden afgewisseld met mooie uitworpen. Harry wist nog één spelletje af te snoepen, maar uiteindelijk werd het toch 4-1 voor Sven, die in deze match ook een 180 liet optekenen!
De tweede halve finale ging tussen naamgenoten Peter en Peter, VDB tegen VP. Peter VP deed z’n best om aan te klampen, maar Peter VDB had duidelijk een heel goeie dag. Niet heel veel hoge scores, maar meer dan voldoende om de wedstrijd naar zich te trekken. Het werd 4-1 voor Peter VDB.

De finale ging dus tussen Sven H en Peter VDB. Ondanks enkele verrassingen vroeg op de avond toch wel vrij duidelijk de twee sterkste spelers van de dag.
De eerste helft van de wedstrijd ging mooi gelijk op, waarbij de eerste 4 legs netjes verdeeld werden. Bij een 2-2 tussenstand kende Peter een minder momentje, terwijl Sven maar door bleef gaan. Het werd 3-2, daarna 4-2, en ook een spannende laatste leg trok Sven H naar zich toe, en zo kon hij de wedstrijd met 5-2 beëindigen met winst.

Een heel mooie dag-overwinning voor Sven H die nu ook de nieuwe leider in het klassement wordt, voor z’n vader 🙂
Bij de dames neemt Karien ook de leiding over van Annelies.

Al bij al misschien toch een ietwat rare avond. Los van enkele verrassingen vroeg op de avond werd er weinig speciaals opgetekend. Sven H gooide wel 1 180 en z’n beste leg van 21 pijlen (hadden er 15 kunnen zijn) na 2 keer 140 en 1 keer 100. Voor de rest bleven de matches van hoog niveau eigenlijk uit; geen enkele speler gooide een gemiddelde van meer dan 50 in één van z’n wedstrijden. Peter VDB zat 3 keer op 49.x, en Peter VP ook één rond de 49.

Nu al benieuwd naar volgende keer! 🙂

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.